Kunstmatig Natuurlijke lichtinval

De natuurlijke lichtinval die we overdag zien in onze omgeving is prachtig. Helaas kunnen we dit niet altijd beleven, zoals in de avond of wanneer de zon niet schijnt. Deze lamp bootst de natuurlijke lichtinval, die we overdag hebben, na. Denk aan het zonlicht dat door de bladeren van een boom heen schijnt wanneer het een beetje waait, of de weerkaatsing van licht in water. We mogen de natuurlijke lichtinval meer waarderen. Met deze lamp kun je het altijd ervaren.

Standaard

De oorspronkelijke standaard van de lamp is vervangen door takken en de schijf is ook van hout. De technische uitstraling van de lamp heb ik behouden om zo het contrast tussen kunstmatig en natuurlijk weer te geven.

Schijf

Voor de schijf heb ik me laten inspireren door de zon, de manier waarop de gaatjes geplaatst zijn is hierop gebaseerd. Ik heb meerdere varianten getest maar deze gaf het beste effect.

Effect

De lamp heeft een goed effect wanneer je hem op korte afstand op iets laat schijnen maar kan ook hele ruimtes vullen met zijn licht.

Met deze lamp kun je niet alleen overdag de prachtige lichtinval van de natuur ervaren. Want waarom zouden we ’s avonds alleen maar statisch licht in huis willen als je een rustgevende, op de natuur gebaseerde, lamp in huis kunnen hebben.

%d bloggers liken dit: